За трета поредна година ПГТТ „Атанас Димитров“ , гр. Нова Загора, работи по програмата ЕРАЗЪМ+, с която изпраща свои възпитаници на двуседмична практика във водещи испански компютърни и електрически компании. На 30.10.2021г. ученици и преподаватели от гимназията полетяха за град Севиля в Испания. Групата е сформирана с младежи от специалностите: „Приложно програмиране“, „Електрообзавеждане на производството“ и „Компютърна техника и технологии“.
Основна цел на проекта е надграждане на ключови практически знания и умения в областта на изучаваната професия. Новият социален опит, който учениците ще придобият с това посещение, ще ги запознае с традициите на обучението и работата по специалността в Испания.Те ще получат и възможността да посетят и разгледат известни за страната туристически дестинации.
Обучението и транспортът на нашите възпитаници и преподаватели по проект Еразъм+ ще се проведат при спазване на всички мерки за безопасност срещу разпространението на коронавирус. Желаем им спокойно и успешно представяне.
Педагогическата колегия изказва специални благодарности към г-жа Станка Георгиева, заемаща длъжността директор на ПГТТ „Атанас Димитров“ към момента на изготвяне и кандидатстване по спечеления проект!

Категории: ЕРАЗЪМ +Новини