Зимата напомни за себе си тази седмица с досадния дъждец и намръщените дни. Това бе повод и „Различният петък“ в ПГТТ „Атанас Димитров“ на 15-тия ден от декември да се отбележи под надслов „Подари топлина“. Зелените активисти от клуба „Еко посланици“ към училището ни, ръководени от госпожа Бонка Тодорова, събраха топли и здрави дрехи и обувки, които подариха на нуждаещи се от с. Дядово. Инициативата се осъществи със съдействието на кмета на селото – госпожа Мария Кавалджиева, която винаги е готова да откликне на каузите на нашите възпитаници. Усмивките по лицата и на учениците, и на получаващите пакетчето топлина за пореден път ни увери, че не е нужно много, за да направиш деня си смислен и щастлив!

Всеки от вас, мили хора, има в дома си дрехи, обувки, завивки, играчки или вещи, които са здрави, но не е носил или употребявал от дълго време и вероятно няма и да го направи. Не ги изхвърляйте просто така! Огледайте се, поразпитайте – все ще намерите някого, който има нужда от тях и когото ще зарадвате. По този начин вършите две, даже три добри дела – подреждате собственото си пространство, подарявате щастие на някого и помагате да се намали отпадъка в околната среда! Толкова е лесно!

Надяваме се, че ще ви заразим с вируса на доброто и ще ни последвате в това начинание! А ние едва сега започваме! Желаем ви смислени и зелени събота и неделя!

Категории: Новини